Corona-uppdatering 13.03.2020

Med anledning av Corona och planerade revisioner i Sverige, vill vi informera att dessa revisioner i stort sett kommer att genomföras som planerat. Detta är dock ett dagsaktuellt beslut, och situationen kan komma att förändras i och med att vi följer myndigheters beslut och eventuella kommande restriktioner. BRC medger revisioner på distans om myndigheterna utfärdar restriktioner om resor inom landet, allmän ”stängning” av icke-nödvändiga samhällsfunktioner m.m. men några sådana finns i dagsläget inte i Sverige.

Fristående KRAV och ekologiska revisioner genomförs till viss del eller helt på distans (kan följas upp av besök på plats under hösten, om situationen medger det). MSC/ASC CoC är i dagsläget inte tillåtna att göras på distans. FSSC 22000 surveillance revisioner kan genomföras som planerat eller skjutas på (maximalt 6 månader). FSSC 22000 recertification, IFS- och BRC-revisioner görs som planerat.  

Ingen av våra revisorer har rest i eller genom riskområden. Vid minsta tecken på förkylning eller influensasymptom gör vi inte revisioner. Vi vill dock understryka att pollensäsongen har börjat och några av oss har pollenallergi.

Under själva revisionerna tar vi inte i hand eller rör vid varandra, samt försöker hålla avstånd. Det betyder att det kan vara färre deltagare på start- och slutmöte, så länge som högsta ansvariga på plats för produktionen närvarar, i stället för att kanske tränga ihop ett stort antal personer i ett litet mötesrum. I bullriga miljöer väntar vi med att ställa frågor så att vi kan kommunicera utan att stå alltför nära. Deltagande via videolänk för medarbetare som av olika anledningar arbetar på hemifrån, medges. Om situationen förändras får vi be att återkomma med ny information