Nyhetsbrev dec. 2012

2012 var det 10 år sedan vi startade! Vi är inte så väldigt mycket för jubiléer men men så här inför en annalkande jul och nytt år passar det med en liten tillbakablick, inte bara på det gångna året utan ända tillbaka till starten. I juni 2002 gjorde vi vår BRC-revision. Det var hos Santa Maria … Fortsätt läsa ”Nyhetsbrev dec. 2012”


2012 var det 10 år sedan vi startade!

Vi är inte så väldigt mycket för jubiléer men men så här inför en annalkande jul och nytt år passar det med en liten tillbakablick, inte bara på det gångna året utan ända tillbaka till starten.
I juni 2002 gjorde vi vår BRC-revision. Det var hos Santa Maria AB:s tortillafabrik i Vadensjö då Torbjörn blev bevttnad av en engelsk revisor från dåvarande EFSIS. Allting gick bra och sedan har det rulllat på bra. Första året hade vi ca 10 kunder som redan hade kontakt med EFSIS eftersom de exporterade produkter till England. Nu tio år senare har vi ca 250 kunder runt om i Skandinavien. Då var det EFSIS eller möjligen BRCs standard som gällde nu är det BRC, FSSC 22000, ISO22000, IFS Food, ISO 14001 m.fl. Vi har också en egen ackreditering för certifiering av livsmedelttillverkande företag och importörer för s.k. EU-ekologiskt (EG 834/2007) och KRAVs regler.
Då var vi två revisorer (Henrik och Torbjörn). Nu är vi hela 9 revisorer:

 • Torbjörn Holmberg, Lead auditor (BRC Food, ISO/FSSC 22000, IFS Food och Ekologiskt), och Operations Manager
 • Henrik Wallin, Lead auditor (BRC Food, ISO/FSSC 22000 och Ekologiskt) och Quality Manager
 • Frank Löwenadler, Lead auditor (BRC Food, BRC Packaging, BRC S&D, ISO/FSSC 22000, IFS Food, ISO 14001 och Ekologiskt)
 • Per Åke Hallberg, Lead auditor (BRC Food, ISO/FSSC 22000, ISO 14001 och Ekologiskt)
 • Jan Klingspor, Lead auditor, sub-contractor (BRC Food, BRC Packaging och ISO/FSSC 22000)
 • Torben Hansen, Lead auditor, sub-contractor (BRC Food, McD)
 • Patrick Gustavsson, Lead auditor, sub-contractor (BRC Food, ISO/FSSC 22000 och Ekologiskt)
 • Trond Stokmo, Lead auditor, sub-contractor (BRC Food)
 • Liisa Paaso. Lead audotor, sub-contractor Finland (McD SQMS)

Vad händer under 2013

Vi har gjort om vår hemsida (www.valigaurd.com) lite grand så att den ska vara lättare att uppdatera. Bl.a kommer våra nyhetsbrev att finnas där liksom lite korta nyheter via Twitter som vi nyligen startat. Ni som är inne i tweet-branschen kan alltså följa oss där.
Vi kommer att ordna två stycken kurser/seminarier under våren 2013:

 • 5-6 mars i Stockholm blir det en kurs i BRC S&D. Vi har kursledare Josie Foster direkt från BRC Academy. Kursen är tyvärr redan fulltecknad (8 st deltagare), men om det finns intresse ska vi självfallet ordna en till under 2013.
 • 12 mars (preliminärt) är det dags för nästa större seminarium för våra kunder och andra intresserade. Vi komer att hålla till i Spårvagnshallarna i Stockholm. Titeln är ”Tredjepartscertifiering – behövs det?”. Vi kommer att belysa olika aspekter på denna vår kärnverksamhet med intressanta och förhoppningsvis även lite provocerande föredrag från SLV, detaljhandeln, Swedac, BRC och oss själva. Några av våra kunder kommer att berätta om hur de löst utmaningarna med senaste versionen av BRCs standard (v6). I mitten av januari kommer ett eget nyhetsbrev med detaljer om detta seminarium.

Slutligen vill vi passa på att tacka alla er som vi mött och reviderat under 2012.
Ha nu en lugn och vilsam julhelg och ett riktigt Gott Nytt År.