Våra revisorer

En kort presentation av våra revisorer visar på våra starkaste kort!

Josefine Liew

är  VD för Valiguard AB sedan juli 2016, och har jobbat inom bolaget sedan 2013. Hon har ett förflutet på LRF och Svenskt Sigill, där hon bland annat arbetat med att ta fram hjälpmedel för egenkontroll och regler för certifiering (IP Livsmedel, IP Sigill, GlobalGAP). Hon var medförfattare till skriften ”Hållbarhet i Svenskt Jordbruk 2012” under en kortare anställning på SCB. I grunden är Josefine mark-växagronom, och disputerade 2013 i växtodlingslära (inriktning ogräsbiologi). Mamma till tre busfrön (födda 2009, 2012 och i slutet av december 2017) och jobbar på grund av det lite konstiga tider eftersom de små liven blir sjuka titt som tätt. Tränar gör hon gärna men avskyr att springa. Kontoret finns i hemmet i Örebro.

Henrik Wallin

Biolog med stor erfarenhet av arbete med utbildning, rådgivning och revisioner av livsmedelsföretag. Filosofie doktor och professorsmeriterad inom forskningsområdet skadeinsekter och IPM (Integrated Pest Management). Godkänd revisor för BRC Food, BRC Storage & Distribution, EKO, KRAV och ISO/FSSC 22000, SQMS, och dessutom certifieringsbedömare för BRC Food och EKO-KRAV. Henrik har en bakgrund från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU samt Anticimex och SIK. Han har en unik samling av insekter och uppskattar exkursioner i alla naturtyper. Kontoret finns i Uppsala.

Frank Löwenadler

Mikrobiolog med erfarenhet från laboratorie- och konsultverksamhet. Har en internationell bakgrund med utbildningar och anställningar i Sydafrika och USA. Godkänd revisor för BRC Food, BRC Storage & Distribution, BRC Pack, BRC Agents & Brokers, IFS Food, ISO/FSSC 22000, ISO 9001, ISO 14001, EKO, KRAV, MSC och ASC CoC samt Från Sverige. Frank har tidigare varit verksam i Sverige hos Prosanitas Certifiering, AL-Control, Diffchamb, Göteborgs Universitet och hos CSIR i Kapstaden, Sydafrika. Om tid finnes och när vädret är lämpligt ägnar han sig åt cykling, simning och löpning och dessutom segling längs Västkusten. Kontoret finns i bostaden i Mölnlycke.

Jessica Eriksson

I Halmstad hittar vi Jessica Eriksson, som sedan december 2016 är revisor hos oss och sedan januari 2018 lokalt tekniskt ansvarig för GFSI-standarder. Jessica är i grunden kostekonom, men har lång erfarenhet från kvalitetsledning i livsmedelsindustrin, bland annat från tillverkning av köttprodukter, mejeri och frukt & grönt. Jessica är idag godkänd revisor för BRC Food, ISO/FSSC 22000, EKO-KRAV, BRC Storage & Distribution och MSC/ASC CoC samt McDonald’s kvalitetsledningssystem för livsmedelsförädling (SQMS) samt slakt och styckning av kyckling. Jessica är även certifieringsbedömare för BRC Food. På fritiden rider hon gärna, helst tillsammans med de två döttrarna.

Helena Kronberg

Började hos oss i oktober 2017. Helena är undersköterskan som sadlade om till livsmedelsingenjör, och har under sin 20-åriga karriär i livsmedelsindustrin framför allt arbetat med kvalitetsfrågor i förädlingsledet. Hennes placeringsort är Partille utanför Göteborg. Helena är en sportig typ som bland annat har En Svensk Klassiker och bestigning av Kebnekaise på meritlistan. Helena gör revisioner mot ISO/FSSC 22000, BRC Food, EKO-KRAV, Från Sverige samt MSC/ASC CoC, och vår förhoppning är att hon under 2020 även ska godkännas för IFS Food.

Cecilia (Cilla) Lindh

Cilla är vår allra nordligast placerade medarbetare med utgångspunkt i Östersund, och gör nu revisioner mot ISO 14001, BRC Food, EKO-KRAV samt McDonald’s system för slakt och styckning av nöt och gris. Hon ska även bli godkänd för ISO/FSSC 22000. Cilla började hon hos oss i slutet av september 2017. Hon har lång och gedigen erfarenhet framför allt från mejeriindustrin, men har även arbetat med kött och charkprodukter. Hon kan livsmedelslagstiftningen på sina fem fingrar efter 10 år som livsmedelsinspektör och ansvarar för vår kvalitetsmanual för ekologiskt och KRAV, samt fattar tillsammans med Josefine certifieringsbeslut för EKO-KRAV. Det är även Cilla som oftast skickar ut certifikat. Cilla har två vuxna och ett yngre barn, gillar att träna – och cyklar året om. Hon gillar inredning och ”pimp” av hem och husvagn, och tar sommartid gärna en tur med den sistnämnda till Öland.

Janne Näsholm

Janne Näsholm började hos oss i oktober 2019, och kommer inom kort vara godkänd revisor för FSSC 22000, BRC Food, EKO-KRAV samt lite senare även SQMS och MSC/ASC CoC. Janne har mångårig erfarenhet från livsmedelsindustrin, och har tidigare bland annat arbetat med fiskprodukter, charkuterier och färdigmat. Han bor i Öjersjö utanför Göteborg med fru och tre barn, och gillar precis som många andra av oss att träna.

Per Åke Hallberg

är civilingenjör i kemi från Chalmers. Per-Åke har gedigen erfarenhet från både livsmedelsindustrin och läkemedelssektorn. Han har  under flera år arbetat som labchef och kvalitetschef inom Kraft Food-koncernen. I denna roll gjorde han leverantörsrevisioner och var internrevisor. Per Åke är även uppfinnare och spelar fiol. Kontoret finns i hemmet i Sävedalen. Per Åke har tidigare varit godkänd för BRC Food, EKO, KRAV, ISO 9001, ISO 14001 och ISO/FSSC 22000 men är tyvärr sjukskriven för närvarande.

Som underleverantörer har vi bland andra:

Torbjörn Holmberg som tidigare varit anställd (först som VD, sedan tekniskt ansvarig) är sedan 1 februari 2018 deltidspensionär och underleverantör till Valiguard AB. Torbjörn är även styrelseledamot för Valiguard AB. Han är i grunden veterinär med specialistkompetens inom mikrobiologi och livsmedelshygien, VMD (veterinärmedicine doktor) med forskningsinriktning på foderhygien och mykotoxiner. Har arbetat med hygienfrågor i hela livsmedelskedjan från gröda till föda hos bl a SVA (Statens Veterinärmedicinska anstalt), Anticimex och SIK. Godkänd revisor för både BRC Food, BRC Storage & Distribution, IFS Food, EKO, KRAV (inklusive slakt), ISO/FSSC 22000 och SQMS. Även certifieringsbedömare för BRC Food och EKO-KRAV. Torbjörn är också en erfaren kursledare och har varit med att utveckla flera framgångsrika utbildningspaket och handböcker inom hygienområdet. Han sätter stort värde på god musik med blueskaraktär samt friluftsliv vid sommarhuset i norra Bohuslän.

Martin Riebe gör revisioner mot BRC Food och Från Sverige, samt från 2019 även mot McDonald’s standarder för slakt och styckning av nöt och gris. Han har lång erfarenhet av såväl livsmedelsindustri som revisionsarbete, och har även varit VD för ett annat certifieringsbolag. Martin utgår från Skåne, men gör revisioner i hela Sverige, Norge och Danmark.

Dilay Üyücü gör på uppdrag av SAI Global revisioner av Burger King:s restauranger, framför allt i Sverige och Norge, och tolkar ibland till danska vid andra revisioner.

Tidigare underleverantörer

Hardy Christensen  var revisor hos oss från april 2017 till maj 2019, och genomförde under dessa år revisioner mot BRC Food, ISO/FSSC 22000, McDonald’s standarder för slakt och styckning av nöt och gris samt förädling (SQMS), EKO och KRAV inklusive slakt.

Torben Hansen var verksam vid Teknologisk Institut i Taastrup, Danmark, men arbetade parallellt med revisionsuppdrag för SAI Global mellan tidigt 2000-tal fram till pensionen 2019. Torben är en av de mest sakkunniga inom köttproduktion och har goda referenser från flera kvalificerade utredningar i de nordiska länderna. Torben var godkänd för BRC Food, ISO/FSSC 22000 och  McDonald’s standarder för slakt och styckning av nöt, svin och fjäderfä samt förädling (SQMS), samt revisioner inom EKO och KRAV (inklusive slakt).

Trond Stokmo har från sin bas i Trondheim framför allt gjort BRC Food-revisioner i Norge, och inom kategorierna kött, fisk, fågel, konservering och färdigmat. Numera fokuserar han på andra arbetsuppgifter inom sin anställning på Aquatiq AS.

Jan Klingspor är numera enbart egenföretagare, som tidigare gjort revisioner för oss inom BRC Food, BRC Pack, ISO/FSSC 22000 och EKO. Han är civilingenjör i kemi, med mångårig erfarenhet som kvalitets- och miljöchef, framförallt inom livsmedels- och förpackningsindustrin, och har ingått i flera ledningsgrupper. Han ägnar sig numera framför allt åt webbaserade utbildningar och konsultjobb – kika gärna in på hans hemsida www.jsk.nu.

Henrik Thollander är miljövetare från LIU och VD på ControlCert Scandinavia. Fram till 2018 gjorde Henrik ett fåtal revisioner mot BRC Food och EKO-KRAV på uppdrag av oss, men ägnar nu tiden helt åt sitt eget bolag.

In memoriam:

Patrick Gustavsson, en av delägarna av ControlCert Scandinavia och välkänd profil inom livsmedelssverige arbetade som underleverantör till Valiguard AB fram till sin bortgång i maj 2017. Patrick var med från starten av Valiguard och innehade därefter ledande befattningar på andra certifieringsorgan. Patrick var mikrobiolog och ägnade över 20 år till forskning och utveckling i en rad olika delar av livsmedels- och förpackningsindustrin. Han var mycket engagerad i utvecklingen av den nya versionen av ISO 22000 (planerad att släppas under 2018), och var hos oss godkänd revisor för BRC Food, EKO, KRAV och ISO/FSSC 22000. Kontoret fanns i Onsala utanför Kungsbacka. På sin fritid ägnade Patrick gärna tiden åt att träna på gym och köra MC när tid och väderlek så tillät. Vi sörjer och saknar en mycket uppskattad vän och revisor, som rycktes bort alltför tidigt när han fortfarande hade mycket kvar att ge.